مطالب ادبی و فرهنگی

سلام دوستان عزیز .به وبلاگم خوش آمدید .امید دارم از بخش های متنوع وب کمال استفاده رو ببرید

طرز تهیه شامی خوشمزه

سه شنبه, ۲۴ تیر ۱۳۹۳، ۱۱:۱۴ ق.ظ

شامی پوک برای پنج نفر

مواد لازم
گوشت   :  نیم کیلو (مغز ران گوساله و بدون استخوان و چربی)(می تونید در صورت تمایل از مقدار گوشت کم کنید و بجای آن از سویا اسفاده کنید)
لپه :  300گرم
تخم مرغ : 5عدد
پیاز  :  2عدد
بیکینگ پودر  :  1قاشق مرباخوری
زعفران  :  1قاشق چایخوری (دم کرده)
زردچوبه : به میزان لازم
دارچین :  به میزان لازم
نمک    : به میزان لازم
فلفل   :   به میزان لازم
روغن   :   به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا گوشت را با چاقو به قطعات کوچکتر می بریم و همراه با پیاز (به صورت درسته)، زردچوبه، دارچین، نمک، فلفل و 2 لیوان آب روی حرارت می گذاریم تا پخته شود و آب گوشت کاملا تبخیر شود.لپه را که از قبل خیس خورده، در قابلمه ای می‌ریزیم و با کمی آب می پزیم. سپس آب اضافی آن را می‌گیریم.

گوشت، پیاز و لپه‌ی پخته شده را دو بار از چرخ گوشت می‌گذرانیم.

تخم‌مرغ، زعفران، بیکینگ‌پودر، نمک و فلفل را به گوشت و لپه‌ی چرخ کرده اضافه می‌کنیم و ورز می‌دهیم.حالا روی یک نعلبکی را با پارچه‌ی نازک و نم‌داری می‌پوشانیم و در حالی که نعلبکی را در یک دست داریم، دست دیگر را مرطوب کرده و از مخلوط گوشت به اندازه‌ی یک تخم‌مرغ برمی‌داریم، آن را لوله می‌کنیم، روی پارچه می‌گذاریم ، فشار می‌دهیم تا به شکل دایره‌ای شود (اطراف دایره نسبت به وسط آن باید نازک‌تر باشد) و با انگشت اشاره وسط آن را سوراخ می‌کنیم.
روغن را در تابه می ریزیم و وقتی داغ شد، دو طرف شامی‌ها را در آن سرخ می‌کنیم روغن باید تمام سطح شامی‌ها را بپوشاند.

با کاغذ خشک‌کن یا صافی، روغن اضافی شامی‌ها را می‌گیریم، آنها را در دیس می‌چینیم و با تربچه، جعفری، برگ کاهو، گوجه‌فرنگی و حلقه‌های لیموترش تزیین می‌کنیم.

نکات:

1)توجه کنید هنگام پخت گوشت اگر آب گوشت قبل از پخته شدن تمام شد، کمی آب جوش به آن اضافه کنید، ولی بعد از پخته شدن نباید آب اضافی در قابلمه باقی بماند.

2)بیکینگ پودر را قبل از اضافه‌کردن به مخلوط در یک قاشق آب حل‌کنید.

3)وقتی تخم‌مرغ را به گوشت و لپه اضافه می‌کنید، این مخلوط باید سرد شده باشد.

4)به جای بیکینگ‌پودر می‌توان از یک قاشق غذاخوری ماست استفاده کرد.

5)اگه از سویا استفاده می کنید حتماًاز قبل نیم ساعت سویا رو در آب خیس کنید و برای نتیجه بهتر ده دقیقه بجوشانید و خوب آبش رو گرفته و چرخ کنید.

برگرفته از آموزش هنر آشپزی

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۴/۲۴
زهرا اسکندری

شامی گوشت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی