مطالب ادبی و فرهنگی

سلام دوستان عزیز .به وبلاگم خوش آمدید .امید دارم از بخش های متنوع وب کمال استفاده رو ببرید

فوت وفن خوشمزه ترین تکی مرغ (تو دلی)

يكشنبه, ۸ تیر ۱۳۹۳، ۰۹:۲۹ ق.ظ

فوت وفن خوشمزه ترین تِکی مرغ(تو دلی)

امروز می خوام طرز تهیه  خوراکی خیلی خوشمزه با سنگ دان مرغ یا جگر مرغ که هم می توان د ون شکم مرغ گذاشت که اصطلاحاً مرغ  شکم پر می گویند و هم لای برنج گذاشت رو آموزش بدم .

مواد لازم برا مرغ شکم پر یا تودلی

یک بسته نان  بلورین (نان نازک ) یا لواش (10تا)

یک بسته 300گرمی سنگ دان و یا جگر(سنگدان با ذائقه ما بهتر بود).

 پیاز نیم کیلو

روغن 200گرم(نصف لیوان)

رب انار 250 گرم (بستگی به ذائقه کمتر یا بیشتر)

فلفل سیاه وقرمز، زیره،نمک،زرد چوبه به میزان لازم

مغز گردو 200 گرم ،کنجد چرخ شده 200 گرم

 نکته:مغز گردو چرخ شده و یا کنجد چرخ شده جزءمواد اصلی نیست و در صورت تمایل استفاده کنید.

اگه خواستید می تونید ازسویا یا گوشت هم بجای سنگدان استفاده کنید.

طرز تهیه:

سنگ دان ها را خیلی خوب پاک کرده و شسته ودر قابلمه روی شعله میگذاریم هم می زنیم تا رنگ آن به شکل گوشت نیم پز بشه (5 دقیقه)

سپس پیاز ها رو با سنگ دان چرخ میکنیم (دو بار )که کاملاً خرد شود و در ماهی تابه روغن ریخته خوب سرخ می کنیم که رنگ ان قهوه ای شود

در ظرفی جداگانه نان ها (خشک)خرد می کنیم یا با دست یا چرخ و روی شعله بدون روغن بریان میکنیم به اندازه ای که همه خرده نان ها یک دست برشت و طلایی مایل به قهوه ای شود .

نکته مواظب باشید نان ها نسوزد.

نان های برشت شده رو با سنگ دان چرخ شده مخلوط می کنیم و نمک فلفل و زرد چوبه وزیره رو به ان اضافه می کنیم خیلی خوب هم  می زنیم و برا نتیجه بهتر روغن در قابلمه می ریزیم و روی شعله همه رو با هم تفت می دهیم

وقتی همه مواد یک دست سرخ شد از روی شعله برمی داریم می گذاریم سرد شود

حال نوبت اضافه کردن رب انار ه که با ان مایه رو خوب ورز می دهیم اگه بخوایم تِکی  رو لای برنج بگذاریم  آن هارو به اندازه چانه نانوایی گلوله می کنیم و اگه از هم وامی ره کمی هر بار با دست آب روی مواد می پاشونیم گلوله می کنیم .

طرز استفاده به دو شکل

لای برنج(برنج رو پخته و آبکش می کنیم و در کناره قابلمه چند عدد از کوفته ها( تو دلی رو) می گذاریم روش کمی برنج می ریزیم)و منتظر دم کشیدن پلو می شویم

هنگام سرو یادتون با شه که تو دلی ها رو کجا قرار دادید و با کف گیر آروم بردارید تا شکل برنج بهم نخوره.

روش دوم :قبل از پخت مرغ شکم مرغ رو خوب تخلیه کرده و مواد رو تو شکم می گذاریم می دوزیم و مرغ اول سرخ کرده و بعد   با پیاز و واگه داشتید فلفل دلمه ای مقدار کمی آب و آب لیمو بپزید و نوش جان کنید

نکته:این غذا خیلی خوب وبا صرفه است من مخصوصآ در ماه مبارک رمضان درست می کنم ولای برنج می گذارم و بجای گوشت ویا خورش استفاده می کنیم وبچه ها خیلی دوست دارن و در مهمانی ها هم خیلی طرف دار داره وهمراه با مرغ سرو شود خیلی خوش مزه است.

یک بسته سنگدان ویک بسته نان بلوری در حدود 20تایی کوفته(یا گلوله)میشه که برا چند مرتبه می توان استفاده کرد ما به تعداد نفراتمون یک دانه مصرف می کنیم.

برا نتیجه بهتر نیازه که چند مرتبه درست کنید تا در پخت آن حرفه ای شوید

نوش جان گوارای وجودتان.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۴/۰۸
زهرا اسکندری

تِکی مرغ

فوت وفن

نظرات  (۱)

۱۵ خرداد ۹۵ ، ۲۳:۱۷ طاهره رضائی
سلام و درود بر شما ، بسیار عالی و ممنون که با اموزش این نوع غذاهای  اصیل  ارسنجانی سنت ها رو زنده نگه می دارید .
پاسخ:
سلام دوست عزیز وهمشهری مهربان
خیلی لطف کردید که مطالبم رو خوندید وتایید کردید 
اگه دوس داشته باشید مطالبی که میدونید جالبه چه در زمینه رسومات مختلف ارسنجونی های عزیز وچه در زمینه های دیگه از طریق ایمیل برام بفرستید وبه نام خودتون تو وبلاگ ثبت میکنم
درود

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی