طرز تهیه حلیم بادنجان با برنج
نحوه تهیه حلیم بادمجان با برنج
آماده سازی: 1 ساعت
مدت انتظار: 2 ساعت
مجموعاً: 3 ساعت
مواد اولیه :
برای 5 نفر
گوشت 300گرم (قلوه گاه یا راسته گوسفندی)
لپه 50گرم
برنج 100گرم
بادمجان 300گرم
پیاز 3عدد
کشک 300گرم
گردو 5عدد
نعنا 2قاشق غذاخوری (خشک)
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
زعفران 1قاشق غذاخوری (آبکرده و غلیظ)
برگ بو 3عدد
طرز تهیه :
ابتدا 1عدد پیاز را پوست کنده و رنده کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس کمی زردچوبه به آن افزوده و کمی تفت دهید.
گوشت را شسته و خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن برگردد.سپس برگ بو را شسته و به آن اضافه کنید و مقداری آب جوش ریخته و اجازه دهید گوشت بپزد.
لپه را شسته و 2بار بجوشانید و آب آن را خالی کرده و بار آخر مقداری نمک و روغن به آن افزوده و اجازه دهید بپزد.برنج را شسته و در اواخر پخت لپه به آن اضافه کنید تا برنج هم بپزد.
بادمجان ها پوست بگیرید و کبابی کنید یا درون روغن سرخ کنید سپس با چنگال له کرده و کنار بگذارید.
کشک را در مقداری آب حل کنید سپس درون قابلمه برنج و لپه پخته شده بریزید و خوب مخلوط کنید سپس گوشت پخته را ریش ریش کنید و به همراه بادمجان های له شده و گردوهای خرد شده و زعفران اضافه نمائید و روی حرارت متوسط مدام هم بزنید تا مواد ترکیب شوند و حلیم بادمجان جا بیفتد.
نعنا را درون مقداری روغن 2 دقیقه تفت دهید ، 2 پیاز دیگر را نیز خلالی ریز کرده و در روغن سرخ کنید.حلیم بادمجان جا افتاده را درون ظرف بکشید و روی آن کشک بریزید سپس با نعنا داغ ، پیاز داغ و گردو تزئین کرده و سرو نمائید.
نکات:
1) در صورتی که میخواهید بادمجان ها را سرخ کنید باید پس از پوست گرفتن نمک بزنید و 15 دقیقه صبر کنید تا اب اضافی بادمجان خارج شود و روغن کمتری برای سرخ کردن مصرف شود.
2)میتوانید برنج را جداگانه به مرحله آبکشی برسانید و بعد به لپه پخته شده اضافه کنید.
3)بعد از پخت گوشت برگ بو و پیاز را از آن جدا کرده و چند قاشق آب باقی مانده گوشت را از صافی رد کرده و به مواد اضافه کنید.
4)بهتر است کشک را 20 دقیقه جوشانده و بعد مصرف کنید