طرز تهیه سس تند خوشمزه
سس تند فلفلی و طرز تهیه آن
مواد لازم :
فلفل قلمی قرمز (تند ) 1 کیلوگرم
کدو سبز 500 گرم
سرکه 3500 گرم
سیر و نمک به میزان لازم
طرز تهیه برای این سس:
ابتدا فلفل ها را شسته، دم آن ها را جدا نموده و خورد کنید . سپس کدوها را هم پوست کنده و خورد کنید، در کنار این موارد اگر تمایل به اضافه کردن سیر دارید، آن ها را هم پوست گرفته و خورد کنید. اکنون فلفل ، کدو و سیر را در قابلمه ای بریزید و سرکه را به آن افزوده و روی حرارت بالا قرار دهید،درب قابلمه را روی آن گذاشته و هنگامی که سرکه شروع به جوشیدن کرد ، حرارت را خیلی کم کنید .
نکته : حتما تهویه و هود آشپزخانه را روشن کنید . چون پس از گذشت مقداری از جوشیدن سرکه و فلفل بوی تندی در محیط پخش شده که ممکن است آزار دهنده باشد
وقتی فلفل ها و کدو ها کاملا نرم و پخته شدند مقداری نمک افزوده و مخلوط کرده و حرارت را خاموش می کنیم .زمان تقریبی پخت این سس 3 – 2 ساعت است که ممکن است بسته به نوع فلفل متفاوت باشد،*مواد سس فلفلی را در مخلوط کن میکس کرده و اجازه می دهیم کاملا سرد شود و در نهایت در ظروف در بسته تمیز ( بطری و یا شیشه ) ریخته و به مدت طولانی نگه داری می کنیم. مقدار سسی که با این میزان مواد خواهید داشت ، بسته به غلظت سس حدودا یک بطری 5/2 - 2 لیتری است.
بر گرفته از آموزش هنر آشپزی