داستان کباب غاز اثر جمال زاده ،که در این داستان طنز ماجرای جالب و خوندنی کارمندیه که برای تزفیع رتبه به رفقا وعده کباب غاز «صحیحی» میده
اما نداشتن ظرف مهمانی به اندازه ماجرای جالبی را در پی دارد که بهتره خودتون بخونید
آرامگاه حافظ و سعدی شاعران شیرین سخن شیراز به روی میهمانان خارجی اجلاس تهران آغوش می گشاید(2)
شیراز- هر کس به شیراز میآید سراغ از آرامگاه دو شاعر بزرگ ایران زمین حافظ و سعدی میگیرد ، شاعران پارسی گویی که آوازه عرفان، شعر و ادب آنان در جای جای این کره خاکی پیچیده است
20مهرماه، روز بزرگداشت حافظ
خواجه شمس الدین محمد شیرازی شاعر و حافظ قرآن، متخلص به حافظ و معروف به لسان الغیب از بزرگترین شاعران غزل سرای ایران و جهان به شمار می رود. حافظ را نمی توان از سنخ شاعران تک بعدی و تک ساحتی محسوب و تفکر شاعرانه اش را تنها به یک وجه خالص تفسیر و تاویل کرد.
شعر حافظ دارای ابعاد گوناگون و متنوع سرشار از راز و رمز و پرسش از حقیقت هستی است.
می گویند اردیبهشت، بهترین وقت سفر به شیراز است. وقتی که هم از شلوغی نوروز خبری نیست و هم شکوفه های بهارنارنج باز شده اند، گل های رز و محمدی و نرگس و بابونه، جشنواره گل ها را در این شهر به راه انداخته اند. آن وقت هوای شهر را با بوی گل های رنگارنگ باید تنفس کرد. از دروازه قرآن باید گذشت و سر حوصله و فرصت به زیارت شاهچراغ رفت و بعد راهی زیارتگه رندان جهان، حافظیه و سعدیه، آرامگاه خداوندگار شعر رفت و شیدایی شد.
۱۹۱۱۶ حافظیه نام مجموعه آرامگاه شاعر برجسته ایرانی، حافظ شیرازی است که در شهر شیراز قرار دارد.
آرامگاه حافظ در شمال شهر شیراز، پایین تر از دروازه قرآن ، در یکی از قبرستان های معروف شیراز به نام خاک مصلی قرار دارد و مساحت آن متر مربع است. این مکان یکی از جاذبههای مهم توریستی شهر شیراز به شمار میرود.
دروازه قران شیراز
به شیراز آی و فیض روح قدسی بجوی از مردم صاحب کمالش (حافظ)
شیراز مرکز استان فارس، یکی از کلان شهرهای ایران و یکی از مهمترین شهرهای توریستی ایران، است…
“تاریخچه نام شیراز”
در افسانه ها آمده است، که فرزند تهمورس (از پادشاهان سلسله پیشدادیان) شهر شیراز را تأسیس کرد و نام شیراز برآمده از نام اوست. به روایتی دیگر؛ نام این دیار”شهر راز” بوده که به اختصار شیراز، گفته شده است.
آناهید خزیر: رند و رندی، کلیدیترین و اساسیترین اصطلاح در شعر و جهانبینی حافظ به شمار میآید و مکتب رندی، مکتب حافظ است. این امر بدان معناست که فهم رندی به معنای فهم جهانبینی حافظ و بنیاد شناختِ اندیشه و هنر این شاعر اندیشمند است و رندشناسی به معنای حافظشناسی است. برای شناخت حافظ باید مفهوم رند و رندی را به خوبی شناخت و این که حافظ در شعر خود تا چه حد معنا و مفهوم این واژه را تغییر داده است.
کاربردهای رند در ادب فارسی منفی است
حافظ، غزلسراى بزرگ، منبع الهام در فرهنگ عمومى ماست و بر بسیارى از اندیشه ها، نمادها و رفتارها و حتى معمارى ایرانى تاثیرگذار بوده است. تاثیر حافظ بر نرمافزار و سخت افزار اندیشه و فرهنگ ایرانى چنان عمق و گستره اى دارد که از سبک هندى و صفویه و تاثیر بر فلسفه ملاصدرا گرفته تا بر ادبیات نو و معاصر ما ادامه دارد. شاید بتوان ادعا کرد که تا امروز هیچ خانه اى نبوده است مگر اینکه در کنار کلامالله، یک جلد دیوان حافظ وجود داشته است و این جذابیت و شیفتگى الزاما در یک رده سنى، پیر یا جوان، منحصر نبوده و هر دو قشر پیر و جوان چنین رویکردى به حافظ و اشعار نغز او داشته اند. بسیارى از اساتید ادبیات، رمز و راز این رویکرد را بهره وافر حافظ از قرآن مىدانند؛ همان که خود میگوید:
به نام خدا
الا یا ایهاالساقی ادر کاسا و ناولها که عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکلها
دیوان عارف گرانمایه ی ایران زمین حافظ شیرازی با بیت معروف بالا آغاز می شود» بیتی بحث برانگیز که مصرع اول آن را منتسب به یزید بن معاویه می دانند فردی که اعمال و جنایتهایش چهره ای کریه از او در صفحات تاریخ به جای گذاشته است.